آیا داده های زیادی برای نمایش در داشبوردهایتان دارید؟ آیا برای طراحی داشبوردها و گزارشات سازمانی تان با مشکل کمبود فضای نمایش مواجه هستید؟ به نمودار مقایسه ای و داینامیک زیر دقت کنید. داده های بیش از ۱۱ شرکت را تنها در یک نمودار چهارستونی باهم مقایسه کرده ایم. اما چطور؟
مطئناً تابحال نمودارهای مقایسه ای فراوانی طراحی و به مدیرانتان ارایه کرده اید. اما زمانیکه تعداد مقایسه های شما در یک نمودار از تعداد مشخصی فراتر برود قطعا نمودار زیبایی نخواهید داشت. اما چکار باید کرد؟ چطور می توان حجم عمده ای از مقایسه ها را در فضایی محدود نمایش داد. فرض کنید داشبورد مدیریتی تهیه کرده اید و در آن میخواهید گزارش تحلیل وضعیت بازار در مقایسه با رقبا را ارایه نمایید.
آموزش گام به گام نحوه ایجاد نمودارهای مقایسه ای داینامیک با کمک Scrollbar:
گام اول: داده هایتان را آماده کنید
داده هایتان را بصورت یک جدول زیر هم قرار دهید طوریکه نام شرکتهای مختلف در یک ستون و شاخصی که میخواهید در نمودار نهایی نمایش داده شود در ستون کناری آن باشد.
گام دوم: جدول کمکی ایجاد کنید.
برای رسم نمودار نهایی به یک جدول دوم نیاز دارید. در این جدول باید به تعداد شرکتهایی که میخواهید در نمودار نهایی نمایش داده شود ردیفایجاد کنید
یکی از این ردیف ها باید بصورت ثابت داده مربوط به شرکت شما باشد. در واقع داده ای که بقیه داده ها باید با آن مقایسه شوند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در جدول دوم چهار سطر ایجاد شده است. سطر اول بصورت ثابت شرکت ما انتخاب شده است و عدد آن تغییر نمیکند. سه سطر دیگر به Scrollbar متصیل هستند و با هر کایک روی Scrollbar این اعداد و نام شرکت نیز تغییر میکنند. نمودار نهایی بجای جدول اصلی از این جدول ساخته میشود در نتیجه همواره سه شرکت به شرکت اصلی مقایسه می شوند. اما چطور؟
گام سوم: Scrollbar را به نمودار اضافه کنید.
برای اینکار به تب Developer بروید و از منوی Control قسمت Insert و از قسمت Form Control روی Scrollbar کلیک کنید و زیر نمودار قرار دهید. و تنظیمات را مطابق تصویر انجام دهید:
نکته: برای Maximum Value باید تعداد سطرهای جدول اصلی را منهای تعداد سطرهای جدول کمکی بعلاوه یک کنید یعنی ۱۱-۷+۱
گام چهارم: داده هایتان را با کمک فرمول Index به Scrollbar وصل کنید.
Index چکار میکند؟
این فرمول بر اساس عدد شاخصی که به آن میدهید از یک محدوده مشخص داده مرتبط با آن عدد شاخص را برمیگرداند. بطور مثال در خصوص عدد سطر دوم جدول کمکی نوشته شده است:
=index(B6:B15,F10)
یعنی در محدوده B6 تا B15 باید یک دادهبرگردانده شود اما کدام داده؟ پس قسمت دوم فرمول که مربوط به عدد شاخص است را به سلول لینک Scrollbar وصل میکنیم یعنی F10. عدد موجود در F10 عدد یک می باشد در نتیجه در محدوده B6 تا B15 اولین دیتا برگردانده میشود. یعنی رقیب ۱.
با هر بار کلیک روی Scrollbar عدد مربوط به سلول آن تغییر میکند در نتیجه فرمول Index داده جدید را می آورد. همین کار را برای ستون فروش نیز انجام دهید.
دانلود فایل اکسل نحوه رسم نمودار مقایسه ای پویا با کمک Scrollbar در اکسل